המרכז הקליני הבין-תחומי – עם הפנים לקהילה

המרכז הקליני הבין-תחומי הינו מרכז ייחודי בישראל.
מטרתו של המרכז לטפל בצרכים הבריאותיים, ההתפתחותיים, הרגשיים והחברתיים בקהילה וכן ולהיערך להתערבות בקהילה בשעת חירום ולאחריה.
בימי שגרה המרכז מעניק שירותי אבחון, ייעוץ, טיפול והדרכה מקצועיים ומבוססי ראיות ברמה גבוהה, ויוזם סדנאות ופרויקטים ייחודיים להתערבות בקהילה בהתאמה ובמענה לצרכים רלוונטיים.
שירותי המרכז ניתנים לכל הגילאים, בשפות שונות, לאוכלוסיות מגוונות ובראייה רגישת תרבות באופן פרטני, זוגי, משפחתי, או קבוצתי, במרכז עצמו או בקהילה.
המרכז הקליני מעוגן בפקולטה למדעי הרווחה והבריאות ופועל מתוך ראייה מערכתית ורב תחומית.

צוות רב תחומי – צוות המטפלים כולל מומחים בעלי שם בינלאומי מהאקדמיה ומהפרקטיקה.
הצוות כולל קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק, פסיכותרפיסטים ומנחי קבוצות: פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מטפלים באמנות, העוסקים באבחון, טיפול ומניעה.
ההרכב המגוון והרב תחומי של צוות המרכז מבטיח מתן מענה כולל לצרכיהם של המטופלים, ומאפשר בניית תכניות התערבות כוללניות.

בראש המרכז עומדת ד"ר קרן אור-חן. ד"ר קרן אור חן החליפה את פרופ' רבקה יהב (2023), מייסדת המרכז הקליני בהין-תחומי.

במרכז הקליני פועלים המכונים הבאים:

המכון לפסיכותרפיה בניהולו של מר עפר קסטל, מציע שירותי ייעוץ וטיפולים פסיכותרפיים בגישות מגוונות.
ניתן להיעזר בייעוץ או טיפול לצורך התמודדות עם קשיים רגשיים וקשיים תפקודיים.

המכון לאבחון וטיפול בהפרעות בתקשורת, שפה ודיבור בהנהלת ד"ר דפנה בן-ציון, מעניק שירותי אבחון, טיפול ושיקום בתחום התפתחות תקשורת שפה ודיבור, ליקויי שפה- למידה, ליקויי דיבור מוטוריים, היגוי, ליקויים בשטף הדיבור בגיל הרך.

המכון האודיולוגי והנוירופיזיולוגי לאבחון ושיקום השמיעה ייעוץ אקדמי ד"ר רפי שמש. במכון מתבצעים אבחונים אודיולוגיים מקיפים ובדיקות שמיעה: לתינוקות, ילדים, מתבגרים ומבוגרים וייעוץ אודיולוגי. המכון אינו עוסק במכירת מכשירי שמיעה וזאת מתוך רצון לשמור על אובייקטיביות וחף מאינטרסים.

המכון לריפוי בעיסוק בהנהלת גב' דפנה ברקוביץ. המכון פועל לאיתור, טיפול ושיקום עיכובים וליקויים התפתחותיים, סנסו-מוטוריים וקוגניטיביים, ליקויים גופניים, מומים מולדים, מחלות גנטיות, מחלות ממושכות, קשיים רגשיים, ליקויי למידה ובעיות קשב.

דבר מייסדת המרכז הקליני הבין תחומי והראש האקדמי בשנים 2002-2023

דוקטור רבקה יהב

פרופ'  רבקה יהב
מייסדת המרכז הקליני הבין תחומי והראש האקדמי בשנים 2002-2023

זכות גדולה נפלה בחלקי בשנת 2002, כשהתבקשתי על ידי פרופ' איזיקוביץ, דיקן הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, להקים ולפתח מרכז קליני בין-תחומי. הוקם מרכז שחיבר בין העשייה המדעית וצרכי הציבור הרחב, המשמש גשר בין תיאוריה לפרקטיקה ומחבר בין דיסציפלינות. המרכז משמש מעבדה לפיתוח מודלים חדשניים של התערבות, הנבנים בשיתוף בין האוניברסיטה לתחומי עיסוק שונים בקהילה.
לשמחתי התאפשר לי מלוא החופש לדמיין, לפעול ולבנות מרכז טיפול, הדרכה ומחקר, בראיה כוללנית ובין-תחומית למען האוניברסיטה והקהילה. המרכז פועל תוך הבנה עמוקה כי פעמים רבות מציאות החיים מעמידה בפנינו מצבים נפשיים או גופניים, הדורשים ייעוץ וטיפול מקצועי. זאת לצד מתן מענה לצרכי האוניברסיטה לפרקטיקום, משאב למאגר נתונים וזרוע מבצעת עבור החוקרים. מיד עם הקמתו נקבעה מהותו – "המרכז הקליני – עם הפנים לקהילה".
העבודה הרבה וההישגים לאורך עשרים שנות פעילות הם הודות לתרומתם המקצועית של מנהלי המכונים השונים במהלך השנים, לחברי הסגל, שתרמו מידיעותיהם ומזמנם, לעובדים המקצועיים ולעובדי המנהלה המסורים.
אני מודה לכל קברניטי האוניברסיטה והפקולטה לדורותיהם על האמון שנתנו בי ועל האפשרות לעוף על כנפי הדמיון ולבצע בפועל למען האחר.

מאחלת לממשיכי הדרך ולד"ר קרן אור חן, ראש המרכז הנכנסת, הצלחה. אין ספק שתחת שרביטה המרכז יגיע למחוזות שטרם הכרנו.
בברכה
פרופ' רבקה יהב