המכון לטיפול רגשי

מנהל: ד"ר עמית פכלר

צוות המכון: גב' יעל אנטשל, גב' ענבל בר, גב' רולה חילו דביאת, גב' נרקיס לוי, גב' אורית סברדליק, מר מוטי סיון, גב' ענבל סרוקה, גב' עדי שטיין, גב' איילת שילוח.
המכון מציע שירותי ייעוץ וטיפולים פסיכותרפיים בגישות שונות, סביב מעגל החיים. השירות מיועד לאנשים במצבי מצוקה רגשית כגון: דיכאון, חרדה, טראומה, קונפליקטים (אישיים ובין-אישיים), שינויי חיים והרגלים, דילמות וחיפוש אחר משמעות, למתקשים למצוא עצמם בעולם העבודה או בזוגיות, הורים עם שאלות סביב גידול ילדיהם, מתבגרים במצוקות, ואנשים במשבר אובדן.

צוות המכון שם דגש על התפתחותם ורווחתם האישית של המטופלים במטרה להעניק להם איכות חיים טובה יותר, תוך שמירה על פרטיות מלאה.

הטיפולים ניתנים  באופן פרטני, הדרכת הורים או קבוצתי, בהתאם לצרכי הפונים.

צוות המכון מורכב מפסיכולוגים קליניים מומחים, עובדים סוציאלים בעלי הכשרה קלינית ומטפלות בהבעה, בעלי ניסיון טיפולי, חינוכי ושיקומי במגוון גישות.

המכון מעניק שירותי ייעוץ וטיפול במגוון רחב של מסלולי התערבות:

ייעוץ וטיפול:

טיפול בילד

• באמצעות שיחה
  • טיפול במשחק
  • טיפול בשימוש באמצעים אומנותיים

הדרכה וייעוץ להורים:

•          כחלק מטיפול בילד
  •          ללא טיפול בילד

טיפול פרטני למתבגרים ולמבוגרים באמצעות שיחות

• התערבות בגישות: דינאמית, קוגניטיבית-התנהגותית, נרטיבית ובשילוב מרכיבים מגישות שונות לפי הצורך
  •  טיפול באמנות פלסטית

אבחונים:

המכון לייעוץ רגשי מציע אבחונים פסיכודיאגנוסטיים מקיפים לילדים, נוער ומבוגרים.

מטרתו של האבחון הפסיכולוגי היא  ליצור תמונה שלמה ומורכבת לגבי תפקודו הנפשי של הפרט: מהם הכוחות, הכשרונות ודרכי ההתמודדות העומדים לרשותו, כמו גם החולשות והמקומות הפגיעים הדורשים התייחסות מיוחדת. בתהליך האבחוני מתבצעת אינטגרציה של מידע העולה ממקורות שונים (מבחנים פסיכולוגיים, ראיונות וחומר רקע רלבנטי). האבחון נערך באופן פרטני ומתפרש על פגישה אחת או יותר בהתאם ליכולת ולקצב של הנבדק. דו"ח האבחון נכתב בשפה בהירה ופונה הן לאנשי מקצוע והן לקהל הרחב, ומספק המלצות יישומיות.

מתי כדאי לערוך אבחון?

• כאשר נדרשת תמונה מקיפה לגבי מצבו של הפרט לצורך קבלת החלטה לגביו למשל: האם הילד בשל לכיתה א', מהי המסגרת הלימודית המתאימה ביותר, האם האדם מתאים לעבודה או תפקיד מסוימים.
  • כאשר חלה התדרדרות בהתנהגות או בתפקוד, או עליה חדה במצוקה הרגשית, ולא ברור מה הסיבות לכך או כיצד ניתן לסייע.
  • כאשר אדם מעוניין בהיכרות מעמיקה יותר עם עצמו לשם יצירת שינוי משמעותי בחיים, מציאת כיוון תעסוקתי, או כצעד מקדים בקביעת יעדים לטיפול פסיכולוגי.

סדנאות:

סדנאות ייחודיות בהנחיית המכון לייעוץ ולטיפול רגשי

ילדים ומתבגרים:

• סדנת תמיכה למתמודדים עם בעיות פוריות
  • סדנה להורים לעתיד – לנשים וגברים ו/או זוגות בהריון
  • הורים, תינוק ומה שביניהם – ילדים מתפתחים בזכות הוריהם
  • מוכנות לכיתה א' לדוברי עברית/ערבית
  • קבוצה לילדים עם קשיים רגשיים
  • קבוצת הנחייה להורים לילדים עם קשיים רגשיים והתפתחותיים
  • קבוצת הנחייה להורים למתבגרים
  • קבוצה לנערים לקראת גיוס

זוגיות ומשפחה:

• זוגיות – בחירה או גורל?
  • יחסי חמות-כלה

מצבי לחץ ובריאות:

•  קבוצת תמיכה טיפולית להתמודדות עם אובדן בן/בת זוג

הגיל השלישי:

• דינאמיקה קבוצתית לגילאי 60 פלוס
  • משמעות אישית והבניית תפקיד הסבאות/סבתאות
  • עיבוד אבל לסבים ולסבתות שחוו שכול של נכד/נכדה

פעילות בקהילה:

•  "ליווי התפתחותי"– תוכנית בינתחומית הפועלת בגני ילדים לאיתור, טיפול והעשרה בסביבה הטבעית בליווי פסיכותרפיסט, מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת.
  • "ליווי התפתחותי" - תוכנית בינתחומית הפעולות במעונות (גילאי 0-3) לאיתור, טיפול והעצמת הצוותים, בליווי פסיכותרפיסט, מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת.
  • קורס "הורים ונהנים" (בתמיכת שותפות חיפה – בוסטון) סדנה לימודית חווייתית להורים לילדים במעון יום, הכוללת סדנה להורים בנושאים התפתחותיים ורגשיים, יחד עם פעילות משותפת עם הילדים.
  • קורס "הורים למתבגרים" – קורס הניתן במסגרת פרויקט "אקדמיה בקהילה" של תכנית הדגל של אוניברסיטת חיפה, בה ניתן קורס אקדמי על ידי מרצים מהאוניברסיטה, מלווה בסדנה לדיון בתכנים העולים בקורס.
  • "שומרי הסף" - הרצאות וסדנאות להורים למתבגרים (בשיתוף הרשות העירונית למלחמה בסמים).

הדרכות:

• מומחי המכון, המתמחים בתחומים שונים של פסיכותרפיה, מעניקים הדרכות לפרטיים ולצוותים מכול מקצועות הטיפול.