המכון לאבחון וטיפול בהפרעות בתקשורת, שפה ודיבור

בקשה לטיפול במכון להפרעות בתקשורת

דרושה קלינאית תקשורת דוברת ערבית למרכז הקליני הבין תחומי

מנהלת: גב' רותי ריינר

צוות המכון:  , גב' באזיס רויטל, גב' נעה דיאמנט, גב' לוריס חדאד,  מר עובד יצחקי, דר' רוית כהן- מימרן, גב' ג'ני מנביץ, , גב' מירי נבנצהל, גב' שרון קורונה גאון, גב' עדי רחמים, גב' נטלי מורן, גב' עינת עוז, גב' לארה סטקולצ'יק, גב' נטלי קורנינסקי, גב' עדי הדר, גב' רותם חן פרנקל, גב' נגם בראנסה

המכון נותן שירותי אבחון, טיפול והדרכה באיחור בהתפתחות השפה, לקויות שפה-למידה, קשיים בשטף הדיבור, קשיי היגוי, הגורמים למובנות דיבור נמוכה, קשיים נרכשים בשפה הדבורה והכתובה בעקבות חבלה/אירוע מוחי.

ההתערבות הטיפולית כוללת אבחון מקיף ובניית תוכנית התערבות, המותאמת לצרכיו הייחודיים של כל מטופל וכן הדרכת הגורמים הרלוונטיים לטיפול.

צוות המכון האוניברסיטאי לאבחון/טיפול בהפרעות תקשורת, שפה ודיבור מורכב מקלינאי תקשורת בעלי ניסיון קליני רב שנים, שחלקו נמנה על הסגל האקדמי של החוג להפרעות בתקשורת, באוניברסיטת חיפה, לצד קלינאי תקשורת מבוגריו המצטיינים של החוג להפרעות בתקשורת, הנמצאים בשלבי התמחות שונים.

במכון נערכות סדנאות והדרכות לצוותים שונים בתחומי התמחות מגוונים.

תהליך האבחון כולל:

• עריכת ראיון עם המשפחה להערכת התקשורת ויכולות השפה והדיבור של המטופל.
  • עריכת מבחני שפה, מדדים ותצפיות הבודקים את היכולות התקשורתיות והשפתיות של המטופל.
  • הערכת אפיוני הדיבור.
  • בניית תוכנית התערבות והדרכה המותאמת לצרכיו הייחודיים של המטופל.

מטרות ההתערבות (מותאמת לצרכי המטופלים):

• פיתוח יכולות תקשורתיות ושפתיות בהקשרים שונים בכל תחומי החיים
  • פיתוח יכולות אוריינות - מודעות ללשון הדבורה והכתובה
  • לימוד אסטרטגיות מטא-לשוניות לצורך שיפור יכולות הקריאה, הכתיבה והבנת הנקרא
  • שיפור ההגייה
  • שיפור שטף הדיבור
  • שיפור השימוש בקול
  • הדרכת הורים וצוותים טיפוליים, שיקומיים וחינוכיים

אופי ההתערבות:

קיימת אפשרות לטיפול פרטני המותאם לצרכיו הייחודיים של הילד ו\או המבוגר, לטיפול בזוגות או לטיפול קבוצתי.

סדנאות ייחודיות בהנחיית המכון לאבחון וטיפול בהפרעות בתקשורת, שפה ודיבור

• קבוצה לפיתוח כישורי שפה-למידה לבוגרי גן חובה
  • קבוצת כישורי שפה ותקשורת לגיל הרך

הדרכות

• המכון להפרעות בתקשורת, שפה ודיבור במרכז הקליני הבין תחומי באוניברסיטת חיפה מציע הדרכה וליווי מקצועי לקלינאי תקשורת ולאנשי מקצוע מתחומים פרא-רפואיים ומתחום החינוך.
  • מטרות ההדרכה הן פיתוח זהות מקצועית, רכישת ידע ומיומנויות, צמיחה ופיתוח אישי של המודרך דרך תובנות, מודעות והפנמה של התהליכים שהוא עובר ותמיכה בהתפתחות הייחודית של המודרך.
  • ההדרכה תינתן ע"י קלינאיות תקשורת בכירות, בעלות ידע וניסיון רב בתחומי האבחון, הטיפול, ההוראה וההדרכה. תינתן הדרכה אישית ו/או קבוצתית. המפגשים יתקיימו במכון להפרעות בתקשורת, במרכז הקליני הבין תחומי.